Het verschil

Enerzijds kunnen we het zoeken in de strakke lijnen. Klassieke rouwboeketten zijn organischer van vorm en de bloemen zitten gemengd in het arrangement. Wat vindt u van het plaatje van “kruisvorm anders”; modern in de zin dat het rouwboeket strak en in lijnen is opgestoken.

Ook bijgaand rouwstuk “puur” is een voorbeeld van een modern rouwboeket. Ook hier is dit zo vanwege de strakke lijnen.

Anderzijds kunnen we moderne rouwbloemen ook benoemen door het verwerken van exclusievere bloemen. In bijgaand rouwboeket treft u de Vanda-orchidee; een exclusieve rouwbloem met een twist naar “natuur” en “cadeautje”.

Een ander belangrijk onderscheid kun je maken in de ondergrond van de rouwbloemen. Bij een klassiek rouwstuk worden de bloemen in de regel gestoken op oase. In bijgaande afbeelding zijn de Gloriosa’s gebonden op een stronk op een ondergrond van hout. De ondergrond van hout wordt tevens benut als alternatief lint.

Ook kun je rouwbloemen bezien naar de milieubelasting welke zij opeisen. In dat geval is less altijd modern. Wat denkt u in die zin van enkele losse rozen op de kist?

Wat zeker ook valt onder modern rouwbloemwerk zijn de plukboeketten of de Bloomonstijl. Deze lossere methode van rouwbloemen verwerken is helemaal hip.

Of uw rouwbloemen modern of klassiek dienen te zijn, een zekerheid is dat onze vakkundige rouwbloemisten 7 dagen per week bereikbaar & beschikbaar zijn.