Onze rouwbloemen

1–15 van 203 resultaten getoond

Rouwbloemen Rotterdam

Rouwbloemen of bloemen in rouw?

Ik neig naar ‘bloemen in rouw’. Hiermee bedoel ik dat alle bloemen altijd overal voor te gebruiken zijn. Bloemen in rouw zijn dan dezelfde bloemen die in dat specifieke geval gebruikt worden ter opfleuring van een begrafenis of crematie in bijvoorbeeld Rotterdam.

Rouwbloemen-associatie

Natuurlijk zijn er bloemen met een uitvaartimago. Denk hierbij aan bijvoorbeeld lelies en calla’s of aronskelken. Paradoxaal genoeg is er hier een generatieconflict; ouderen hebben bij deze soorten een rouwbloemen-associatie; voor jongeren zijn deze soorten juist weer hip ter opfleuring van het dagelijks leven.

Een bloemengroet

Maar de echte rouw zit natuurlijk in de gever en niet in de rouwbloemen.

De rouw van de gever kan zitten in het medeleven met de nabestaanden; uw aanwezigheid en/of het rouwboeket is een hart-onder-de-riem bij de nabestaanden. Ook kan de rouw van de gever ‘m zitten in een diepe verbondenheid met de overledene. In dit laatste geval is een rouwkaart of rouwlint aan de rouwbloemen niet relevant; het gaat om uw laatste bloemengroet aan een dierbare…

Rotterdamse rouwbloemencultuur

Bestaat er nu een echt Rotterdamse rouwbloemencultuur?

Jazeker, die bestaat… De Rotterdammer in rouw regelt de zaken goed en verwacht van z’n uitvaartbloemist een stipte uitvoering van z’n rouwbloemenbestelling. De Rotterdammer in rouw regelt z’n rouwbloemen goed voor de uitvaart van z’n vader of moeder; echter hij/zij waakt voor overdrijving. De Rotterdammer in rouw laat de rouwbloemen kort voor de uitvaart leveren; het rouwboeket dient op de uitvaart op z’n mooist te zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de regio Den Haag waar het overlijden gedurende een aantal dagen “gevierd” wordt. In veel regio’s worden strooibloemen gebruikt om op de kist te strooien als laatste afscheid; de Rotterdammer in rouw vindt dit helemaal niets; de associatie van strooibloemen is “rommelig”; de begrafenis van vader of moeder dient netjes te verlopen….

Verschillende soorten rouwwerken

Wij creëren een uitgebreid assortiment aan rouwbloemen waarbij wij met alle liefde aan een uniek rouwwerk werken. Doordat ieder mens uniek is en op zijn of haar manier wellicht al een eigen begrafenis of crematie gepland heeft, is er geen uitvaart hetzelfde. Van persoonlijke muziek tot aan een andere sfeer. Daarom hebben wij bijvoorbeeld voor iedere uitvaart de mogelijkheid om het zo persoonlijk als mogelijk te maken. Van echte Rotterdamse Feyenoord rouwstukken tot aan modern rouwwerk.

Zo hebben wij uiteraard ook luxe uitvaartbloemen maar denken wij ook aan een uitvaart waarbij het budget wellicht wat minder groot is. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld gunstig geprijsde rouwstukken.

Rouwbloemen voor een Rotterdamse uitvaart

Hoe u de rouwbloemen op de begrafenis of crematie ook voor u ziet, weet dat de rouwbloemisten van Uitvaartbloemist Rotterdam 7 dagen per week bereikbaar, beschikbaar en dienstbaar zijn. Onze bagage van 20 lange jaren rouwbloemenervaring delen wij graag met u. Daagt u ons uit?