Alles over rouwbloemen en het bestellen hiervan

Hoe vaak in uw leven bestelt u rouwbloemen? Voor de meesten van ons geldt dat dit minder dan 10 keer in een mensenleven gebeurt. Dat is niet vaak en daarom kunnen wij ons voorstellen dat u het nu even niet weet

Dit is dan ook de reden dat wij deze pagina hebben aangemaakt. Wij geven informatie over het bestellen van rouwbloemen. Als u behoort tot onze klantengroep zult u de rouwbloemen wellicht bij ons gaan bestellen; indien dit niet het geval is bent u elders wellicht beter uit; dit is dan ook een goede keuze.

Wat is er te vertellen over rouwbloemen en het bestellen hiervan?

De term rouwbloemen is een veel gegoogelde term. Vaak wordt door de “zoeker” bloemen voor plaatsing bij een uitvaart bedoeld.

De levering van rouwbloemen

Indien er voor de uitvaart gelegenheid om afscheid te nemen is, is levering van de rouwbloemen bij het condoleancebezoek op z’n plaats. Het voordeel is dan dat de directe nabestaanden wat langer stil kunnen staan bij het hart-onder-de-riem wat u hen gunt. Wel is het dan een aanrader om te kiezen voor een rouwstuk. Zoals gezegd is dit op oase gestoken waardoor de houdbaarheid veel beter is dan bij het rouwboeket.

Duur of goedkoop? – Rouwbloemen

Alles heeft z’n prijs! Audi is, objectief gewaardeerd, niet twee keer beter dan Dacia, echter de verschillen zijn er natuurlijk wel. Deze verschillen zijn er zeker ook bij het bestellen van rouwbloemen. De landelijke aanbieders als Topbloemen en Fleurop hebben het voordeel van een landelijke dekking (uitvoerbaarheid). Met dit voordeel koopt u ook het nadeel van een grotere foutmarge bij de uitvoering van uw rouwbloemenbestelling. Een gespecialiseerde uitvaartbloemist zal zich meer verantwoordelijk voelen voor uw rouwbloemen

Lint, kaart of niets aan uw bestelde rouwbloemen?

De vraag is of u het doet voor de overledene of dat u de nabestaanden een hart onder de riem wilt steken. Indien de rouwbloemen bedoeld zijn voor de overledene zou u kunnen stellen dat het lint alleen voor de bühne is; het duurbetaalde lint aan de rouwbloemen heeft dan geen meerwaarde. Als u het doet voor de nabestaanden, dan is het natuurlijk goed om uw betrokkenheid met hen aan hen te tonen; een lint of kaart aan uw rouwbloemenbestelling lijkt dan op z’n plaats.

De houdbaarheid

Veel mensen hebben slechte ervaringen bij het bestellen van rouwbloemen. Een goede, gespecialiseerde uitvaartbloemist voelt zich, ook na levering, verantwoordelijk voor de door u bestelde rouwbloemen Hij zal de afweging maken of een controle, cq. vervanging van rouwbloemen net voor de uitvaart op z’n plaats is. Doorvragen door de bloemist is een belangrijk signaal van betrokkenheid bij uw rouwbloemenbestelling. Is de bloemist alleen bezig met het noteren van uw order dan lijkt het dat u niet bij de juiste partij zit.

Uw rouwbloemen na de uitvaart

Tsja, de gevoelswaarde van uw rouwbloemen is groot en de levensduur van uw bestelling is kort. Dit is ook het mooie aan rouwbloemen; net als wijzelf is uw rouwboeket vergankelijk. En net als wijzelf dient uw rouwboeket uniek te zijn.