Klassiek

klassiek stuk voor een uitvaart, traditioneel, herkenbaar, gebruikelijk, bewezen, teruggrijpend op bestaande waarden, het geheugen activeren, herkenbare stijl, rouwbiedermeier, druppelvorm, “een tak”, bloemrijk kistarrangement, bloemen-in-rouw, rouwwerk-aan-de-winkel, traditioneel gebonden rouwboeket, bloemenkrans

1–9 van 49 resultaten getoond

Klassiek rouwwerk:

Is uw bloemengroet klassiek door de rouwbloemen, klassiek door de vorm of klassiek door de gelegenheid?

Klassieke rouwbloemen bestaan. (witte kelk-) Lelies en calla’s of aronskelken zijn zeer gekend als bloemen die verwerkt worden in rouwboeketten. Meer generieker worden witte bloemen geassocieerd met uitvaarten. Nog steeds is 43% van de geleverde rouwboeketten op uitvaarten wit.

Klassiek kistarrangement

Echter ook de vorm van het kistarrangement is zeker bepalend. Veel bestellers van rouwbloemen vragen om een druppel- of traanvorm. Ook spreken wij veel nabestaanden die het hebben over een tak of rouwtak. Hiermee wordt niet bedoelt een tak van een boom, maar meer het langwerpige model van het rouwstuk. Verder zijn de rouwbiedermeier en de rouwkrans herkenbare vragen naar klassiek rouwbloemwerk.

Waarom is de gemiddelde uitvaart klassiek?

Een uitvaart is een klassieke aangelegenheid. Maar hoe komen mensen tot hun keuzes?

Een voorbeeld uit een andere branche: kleding wordt gekozen omdat de drager kennis opgedaan heeft hierover; ontelbare malen heeft de drager beoordeeld of iets smaakvol is of niet. Hierdoor werd de kennis ervaring. Door al die afwijzingen en “duimpjes” heeft zich een overtuiging gevormd.

Bij uitvaarten gebeurt dit natuurlijk ook. Het verschil met kleding is dat het fijnslijpen van de overtuiging minder vaak gebeurt; misschien kopen wij twee broeken per jaar?

Het uitvaren van je vader of moeder gebeurt toch minder vaak…. Mede hierom zijn er minder momenten om ervaring op te doen met begraven of cremeren. Nabestaanden grijpen dus gemiddeld meer terug op momenten die wat verder in het verleden liggen. Dit is een reden dat uitvaarten gemiddeld een klassieke invulling hebben.

Verder zijn er een aantal zaken vaststaand: de overledene ligt meestal in een kist, er is een plek waar het afscheid gevierd wordt, er zijn sprekers, er is muziek en er zijn natuurlijk zeker rouwbloemen. Ook de rouwbloemen worden gekozen op basis van die paar contactmomenten in een mensenleven. Om deze reden vraagt de klant ons om “een rouwbiedermeier”, “een rouwtak”, “een druppelvorm” of “een rouwboeket”.

Vaak bedoelt de rouwende hiermee niet meer dan dat 1) het te bestellen bloemwerk bedoeld is voor een begrafenis of crematie, en 2) dat het herkenbaar en dus klassiek rouwwerk dient te zijn.

Ruime ervaring in klassiek rouwwerk

Wat uw motivatie ook is om een klassieke invulling aan uw rouwboeket te geven, feit is dat onze uitvaartbloemisten getraind zijn in het vertalen van uw rouwbloemenwens. Enerzijds zijn wij een goed team, werkzaam vanuit Rotterdam, wat u graag adviseert; anderzijds zijn wij al 20 lange jaren dagelijks aan het “afwijzen en goedkeuren”; door deze rijke ervaring hebben wij echt iets te zeggen over uw rouwbloemen. Kijkt u bij onze Google-reviews hoe onze klanten ons ervaren?

Verschillende soorten rouwwerken

Naast onze schitterende klassieke rouwwerken, creëren wij een uitgebreid assortiment aan rouwbloemen. Doordat ieder mens uniek is en op zijn of haar manier wellicht al een eigen begrafenis gepland heeft, is er geen uitvaart hetzelfde. Van persoonlijke muziek tot aan een andere sfeer. Daarom hebben wij bijvoorbeeld voor iedere uitvaart de mogelijkheid om het zo persoonlijk als mogelijk te maken. Van Feyenoord rouwstukken tot aan speciale uitvaartboeket-vormen.

Zo hebben wij uiteraard ook luxe uitvaartbloemen maar denken wij ook aan een uitvaart waarbij het budget wellicht wat minder groot is. Daarvoor hebben wij bijvoorbeeld gunstig geprijsde bloemstukken.