Toen mijn vader overleed was ik een gekwetste jonge kerel van 24 jaar. Mijn rouwgevoelens uitten zich door veel zelf te willen doen. Ik was trots op mijn vader en ik wilde mijn eigen bijdrage leveren aan de uitvaart. Ik vond het dan ook onndig dat professionele dragers mijn vader zijn kist droegen; dat konden wij toch zelf?

Nu zijn rouwgevoelens er in alle soorten en maten; echter dat “er zelf iets mee willen” zien we vaak. De uitvaartprofessionals zijn de “stille dienstverleners”. U geeft vorm en maakt er een uniek afscheid van.

Fer
Oprichter

U voelt hem al aankomen: zelf het uitvaartbloemwerk maken of helpen bij maken hoort hier gewoon bij! “Ja maar dat kan ik toch niet”, hoor ik u denken. Die gedachte is logisch; u bent geen rouwbloemist en u heeft minder kwetsbare momenten in uw leven gekend.

Het is ons vak om mooi bloemwerk te maken; hierin hebben wij een geweldige reputatie. En deze reputatie gaan we natuurlijk niet zomaar overboord zetten.

Mede hierom nodig ik u uit om ons te benaderen: misschien bent u als Yvonne; zij ging het gewoon zelf doen. Of wellicht bent u als Krista; zij liet het ons doen en stak er zelf nog wat takken bij. Of bent u een Harold; hij kwam het maken van het bloemwerk bekijken en drukte zelf de linten. Of neem Frank; zelf maken daar waagde hij zich niet aan. Wel ging hij het stuk zelf bij z’n tante neerleggen; hier hoefde hij geen pottekijkers bij….

Wat telt is of wij u kunnen helpen om er zoveel mogelijk van uzelf “in te stoppen”. Hierover moeten we natuurlijk even praten; ik verwacht dat de uitkomst zal zijn dat u er zelf iets mee gaat doen. Zo niet, dan kunt u altijd nog een stuk door ons of door een andere professional laten maken.

Ik wens u sterkte & wijsheid,

Ferdinand van Leeuwen

Telefonisch zijn wij 7 dagen per week van 7:30 uur tot 19:30 uur bereikbaar en beschikbaar.