Kinderen

Laten we het eerst hebben over rouwboeketten ‘van kinderen’. Het gaat dan over rouwbloemen gegeven door een kind/baby aan een overledene.

Wanneer opa of oma overlijdt is dit de natuurlijke weg. Wel merken we vaak dat dit veel doet met de ouders van het kind. Meer dan eens werd mij toevertrouwd dat het zien van het verdriet bij het kind zwaarder woog voor de ouder dan het eigen verdriet.

Het kind zelf heeft vaak nog niet de woordenschat die nodig is om het verdriet te benoemen. In die zin kan het waardevol zijn om het kind een handeling te laten verrichten.

Wat denkt u van de combinatie kaarslicht en rouwbloemen (hoogte 7cm. €10,00)? Onze suggestie is het aansteken van het kaarsje door het kind bij de uitvaart. Het kind voelt zich gekend en realiseert zich dat dit een plechtig moment is.

Of neem het kleine ‘bloemenaltaar’, een fotolijstje met een tekening van het kind voor de overledene (10x15cm. €10,00), gedecoreerd met een bloementoefje als rouwboeket en een kaarsje dat zelf aangestoken kan worden. Is het een idee om het rouwkransje als aandenken mee naar huis te nemen?

Voor de al schrijvende kinderen hebben we het ‘te-beschrijven-bloemenhart’; een combinatie van rouwbloemen en steen (Ø 30cm. €65,00). Als de woorden er niet zijn kan tekenen natuurlijk ook!

Voor volwassenen kan geloof een troost zijn. Voor kinderen kan een fantasie dit zijn. Wat denkt u van de luchtige vlindertuin als rouwboeket (vanaf lengte 40cm. €99,00)? Lieflijk en beeldend.

De ballonnen (Ø 20cm. €150,00). Voor elk (klein)kind een bloemenballon als rouwstuk. Aan iedere rouwbloemenballon kan een kaartje of lintje komen met een afscheidstekst. Een mooie manier om afscheid te nemen.

Of wat denkt u van de rouwbloemen-vlieger (lengte 40cm. €129,00) die symbool staat voor het loslaten- of laten gaan van de overledene. Kinderen kunnen aan dit rouwboeket hun boodschap of tekening bevestigen om symbolisch naar de hemel te sturen.