Het bloemenhart

Veel nabestaanden willen hun gevoel van liefde uiten middels een rouwbloemenhart als rouwboeket. Rouwboeketten in hartvorm zijn er in vele maten en kleuren.

Het hart is het symbool van menselijke gevoelens van liefde.

Wat vindt u van dit kleine, lieve hartje (Ø 20 cm / €75.-) waar symbolisch schattige vlindertjes ‘uitvliegen’? Dit rouwstukje wordt vaak gegeven door (klein)kinderen. Enerzijds kan dit volwassenen vertederen; anderzijds maakt het kind hiermee een waardevol gebaar.

Strakker vormgegeven is het minihartje waarvan u hiernaast een afbeelding ziet (Ø 25 cm / €139.-) uit ‘maagdelijk’ witte roosjes. Geeft dit rouwkransje u het goede gevoel?

Het is een gegeven; rozen worden het meest gebruikt in bloemenhartjes maar ook in rouwboeketten en bloemstukken. Echter dit is natuurlijk geen must. Wat denkt u bijvoorbeeld van dit lieflijke bloemenhartje (Ø 25 cm / €142.50), opgemaakt uit witte Lisianthus (ook wel Eustoma genoemd)?

Natuurlijk kan een hart(je) uit veel bloemsoorten en kleuren ook! Bijgaand rouwwerkje (Ø 25 cm / €145.-) is bloemrijk en bont opgemaakt met een twist naar het voorjaar.

Liefde dubbelop: de rode roos, symbool van de liefde en een hartvorm; ook deze speciale vorm verwijst natuurlijk naar liefde. In dit arrangement is de ultieme rouwbloem verwerkt in een open bloemenhart (Ø 50 cm / €265.-).

Aan bijgaande krans (Ø 65 cm / €395.-) is de symboliek van verbondenheid toegevoegd. Sommigen zien het als verbondenheid tussen de generaties; anderen zien het als verbinding en uiting van liefde tussen de overledene en een nabestaande.

Hoe u uw hartvorm, rouwboeket, rouwstuk, of kiststuk ook vorm wilt geven, een zekerheid is dat onze vakkundige rouwbloemisten 7 dagen per week beschikbaar voor u zijn.