Rouwbloemen met linten

Rouwboeketten en rouwlinten ; voor de één hoort een bedrukt rouwlint bij een rouwkrans. De ander heeft antipathie tegen linten en lintteksten….. Wat zijn nu zoal de mogelijkheden hierin? En wat zijn de alternatieven voor linten aan bloemwerk? Op deze pagina delen wij alle mogelijkheden hieromtrent met u. Ook “alternatieve linten” komen aan bod.

Graag vertellen wij u over de keuzes die er te maken zijn rondom de linten bij uw rouwboeket.

Je zou kunnen stellen dat bedrukte linten bij een rouwstuk horen. Zeker wanneer de kleur van het rouwlint aangepast wordt aan het uitvaartstuk, verhoogt dit de sierwaarde van het geheel.

Een bedrukt lint is “een duur ding”. Wanneer u ook op de financiën wilt letten bij de keuze van de rouwkrans, is een bedrukte kaart een ingetogen en discreet alternatief. Discreet in de zin dat de rouwkaart niet makkelijk door iedereen te lezen is; het bedrukte rouwlint is dat zeker wel.

Voor wie doet u het? Is dit uw laatste groet aan de overledene of vindt u het belangrijk om de nabestaanden een hart onder de riem te steken? Bij een tekst aan het rouwstuk voor de overledene ligt een bedrukte kaart voor de hand; dit is dan uw laatste groet; hier hebben anderen immers niets mee te maken. Bij het “er zijn” voor de nabestaanden is een rouwlint ons advies. Heeft u bij dit “hart onder de riem scenario” ook wel eens gedacht aan een sympathyboeket? Dit boeket is bedoeld voor de nabestaanden; levering bij het crematorium of begraafplaats is ons advies; de nabestaanden hebben dan een bloemrijke opsteker nadat ze afscheid hebben genomen van de overledene.

Vaak wordt er ook gekozen voor een niet bedrukt lint of géén lint aan het rouwstuk. Wanneer het een kiststuk betreft geldt vaak less is more; het arrangement ligt op de kist; het is hier heel duidelijk wie de gever is! De keuze voor een rouwlint zonder tekst heeft vaak te maken met het zien van de  sierwaarde van een lint, gecombineerd met de discretie van geen rouwteksten.

Ook veel gekozen is het beschreven / betekende Aspidistrablad als alternatief lint. Bij deze keuze is zorg voor het milieu vaak een motivatie. Echter ook het  verwerkingsproces voor kinderen middels het zelf maken van een “rouwlint” kan een beweegreden zijn. Deze DIY versie van een ‘lint’ kan natuurlijk ook op een normaal lint. Wanneer uw kinderen de woorden nog niet hebben om het overlijden te plaatsen kan het zelf beschrijven van een rouwlint bijdragen.

Nederland is multicultureel. Wij drukken ook Chinese rouwlinten en andere “vreemde” talen. Om fouten te voorkomen maken we deze linten volgens het concept “vormgeven, mailen, kopiëren, plakken en drukken”. Zo weet u zeker dat het rouwlint met uw tekst klopt.

Ook op rouwlinten geldt dat een gedrukt symbool erg duidelijk is. Wanneer u ons het plaatje mailt plaatsen wij dit op het lint.

De mogelijkheden van kleuren te bedrukken tekst zijn groot; het aantal kleuren lint is enorm groot! Wanneer u ideeën heeft over bijvoorbeeld verenigingskleuren, landkleuren of simpelweg een favoriete kleur van overledene of nabestaande is de kans groot dat wij u hierin kunnen helpen.